Stel je voor: het podium is voor jou…

… wat zou jij dan vertellen?

Deze uitnodiging van Linde (SoulStories) laat me sinds die workshop in november 2015 niet meer los. Want ik ben al 1,5 jaar stil. Stil, want wat heb ik te vertellen? Een aantal keren heb ik een aanzet gemaakt voor een blog. En daar bleef het dan bij. Bij die aanzet. En ook nu valt het weer even stil. Want wat heb ik te vertellen, dat jij nog niet weet? Niets toch? Jij hebt jouw antwoorden, ik de mijne.

En toch… en toch heb ik je wat te vertellen. Want misschien gebruik ik andere woorden dan jij. En laat ik jou op een andere manier naar de wereld kijken. En geef ik zelf weer nieuwe woorden aan mijn gedachten. “Stel je voor: het podium is voor jou…” verder lezen

Mijn vakantie-ik

Vorige week vertelde ik een goede kennis hoe mijn voor-de-vakantie-week er uit ziet. Ik somde al mijn afspraken en activiteiten op en eindigde met “en dan ben ik vrijdag om 4 uur thuis, dan trek ik mijn vakantie-ik aan, spring in de auto en om 5 uur begint mijn vakantie”. Dit leverde wat gegrinnik op aan de andere kant van de lijn.. “je vakantie-ik, hihi”. Ja, mijn vakantie-ik!

“Mijn vakantie-ik” verder lezen

Doelen stellen; wat is het nut?

Wat is het belang van doelen stellen? Het levert toch alleen maar stress op als je doelen stelt, daar alles op richt en dan je doel niet haalt? “Mijn doel in het leven? Ach, ik leef gewoon, daar hoef ik toch geen doel voor te stellen?” of  “Ik zie het wel waar ik over 5 jaar sta.”

En wat is dan het nut van géén doelen stellen? Dan laat je gebeuren wat gebeurt, toch? En geniet je van het niets hoeven. Toch? Of is dat dan ook een doel stellen? Vandaag even de boel de boel laten en genieten van wat gebeurt..

“Doelen stellen; wat is het nut?” verder lezen

De natuur is. Jij bent. Ik ben.

La natura è. Tu sei. Sono.
Die Natur ist. Du bist. Ich bin.
Natura jest. Jesteś. Jestem.
Nature is. You are. I am.
Naturen er. Du er. Jeg er.

Wat een inzicht! Het inzicht dat mijn opleiding tot wandelcoach mij heeft gebracht. Ik ben tegenwoordig veel buiten aan het werk: de opleiding, afspraken buiten (en er op de fiets naar toe), workshops, “Natuurlijke kroegentochten” en “Internet”wandelingen. Heerlijk buiten zijn en goede gesprekken voeren. Want daar nodigt de natuur toe uit.

“De natuur is. Jij bent. Ik ben.” verder lezen

Zure appels of zoete druiven?

“De herfst is begonnen!” schalde vanmorgen uit de radio. En ja, dat is heel duidelijk: bladeren worden rood, appels en druiven hangen zwaar aan de boom of rank, paddenstoelen steken de kop op en de dagen worden al sinds begin augustus korter. In magazines over tuinieren en koken staat uitgelegd hoe je je groente en fruit kunt inmaken, zodat je in de winter ook nog kunt genieten van de zomer en herfst. Wat doe jij deze herfst? Wat is jouw oogst dit jaar? “Zure appels of zoete druiven?” verder lezen

Samenwerken om je eigen weg te gaan…

. om het team-resultaat te behalen. Dit klinkt tegenstrijdig, maar is het niet.  De zakelijke maatschappij is in een sneltreinvaart aan het veranderen. Medewerkers worden ZZP-ers in dienst, ZZP-ers werken in steeds weer veranderende netwerken samen, bestaande bedrijven creeeren een steeds bredere schil van ZZP-ers om zich heen en zullen zich steeds meer onderdeel worden van de steeds weer veranderende netwerken. “Samenwerken om je eigen weg te gaan…” verder lezen