Over Marja

“Be the change you wish to see to the world.” Of zoals mijn moeder vroeger zei “verbeter de wereld, begin bij jezelf”. Ik doe mijn best …

Ik ben Marja van Solkema, vrouw met de wens om een wereld te creëren waarin ze zelf wil leven. Een wereld waarin iedereen passend bij de leeftijd emotioneel volwassen is. En vanuit die volwassenheid met respect voor zichzelf, vrienden, kennissen en collega’s leeft, werkt en leert. Met open hart bouwend aan een wereld waarin je wilt leven.

Ik combineer mijn ervaring als executive business consultant met mijn ervaring als coach. Ik ben gespecialiseerd in de opstart fase van veranderen: jouw wens vertalen in dé vraag waar je mee van start gaat, hoe je dan van start gaat en met wie. Ik doe dat stap voor stap, door de systeem te onderzoeken, mensen te bevragen, door me te verbinden met het systeem van team of organisatie en een cultuur van aandacht voor het verhaal van de ander in te brengen.

Als consultant werk ik met jouw team of organisatie om de betrokkenheid te vergroten door het gesprek aan te gaan. Jullie gaan  met elkaar aan de slag met de gezamenlijke toekomst en definiëren (verbeter)acties. Zo boor je een bron van energie aan. De basis hiervoor is Appreciative Inquiry, waarderend onderzoeken.

Als gesprekspartner bied ik het luisterende oor voor jou en stimuleer ik jou om jouw stem te laten horen.  Ik zet hiervoor mijn kennis en ervaring op het gebied van Appreciative Inquiry, coaching (NLP, systemisch, analytisch), positieve psychologie in. En als het beter is dat een collega van mij jou verder helpt, dan verwijs ik je met liefde door. 

Kijk rond op mijn web-site voor meer informatie. Kom je niet tegen wat je nodig hebt?Of heb een concrete vraag en wil je weten wat ik voor jou, jouw team of organisatie kan betekenen?   Neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking..