Samenwerken om je eigen weg te gaan…

. om het team-resultaat te behalen. Dit klinkt tegenstrijdig, maar is het niet.  De zakelijke maatschappij is in een sneltreinvaart aan het veranderen. Medewerkers worden ZZP-ers in dienst, ZZP-ers werken in steeds weer veranderende netwerken samen, bestaande bedrijven creëren een steeds bredere schil van ZZP-ers om zich heen en zullen steeds meer onderdeel worden van de steeds weer veranderende netwerken.

“Samenwerken om je eigen weg te gaan” is een variant op “to agree to disagree”. Het wordt steeds belangrijker in jouw netwerk of bedrijf, dat jij kunt aangeven wat je levert, hoe je dat levert, en vooral ook, hoe jij kunt/wilt samenwerken met anderen in je netwerk of in je bedrijf. Hoe goed ken jij jezelf? Hoe goed kun je dat vertellen aan de omgeving? En vraag je ooit aan collega’s of partners hoe zij het liefste met jou werken?

Voor effectief samenwerken in (project)teams is het van essentieel belang om te weten waar de teamleden goed in zijn. Ik bedoel dan niet de vak-inhoud, want daarop zijn de teamleden geselecteerd. Nee, ik bedoel de persoonlijke kracht: solisten, samenwerkers, beslissers, praters, wetenschappers. Zet je teamleden in op hun natuurlijke kracht en geeft iedereen de ruimte om zijn/haar ruimte te nemen om te excelleren.

Samenwerken om je eigen weg te gaan. Dé kracht van team werk : samenwerken om je eigen weg te gaan.. om het team-resultaat met glans te behalen.