Mijn vakantie-ik

Vorige week vertelde ik een goede kennis hoe mijn voor-de-vakantie-week er uit ziet. Ik somde al mijn afspraken en activiteiten op en eindigde met “en dan ben ik vrijdag om 4 uur thuis, dan trek ik mijn vakantie-ik aan, spring in de auto en om 5 uur begint mijn vakantie”. Dit leverde wat gegrinnik op aan de andere kant van de lijn.. “je vakantie-ik, hihi”. Ja, mijn vakantie-ik!

Momenteel zie ik veel nieuwsbrieven, blogs en artikelen voorbij komen, waarin je waardevolle informatie vindt over hoe je tijdens je  vakantie wel connected kunt zijn, zonder te werken. Mailbox leeghouden, één keer per dag je mail lezen en je voicemail afluisteren.. Oftewel hoe neem ik mijn werk-ik mee op vakantie..

Hoe zou het zijn als je eens wat anders probeert? Hoe zou het zijn om je vakantie-ik eens aan het woord te laten? Wat zou jouw vakantie-ik zeggen?

Vragen voor jouw vakantie-ik

Stel jezelf eens wat vragen:  waarom ga ik daar naar toe? wat ga ik zien? hoe zijn de geluiden daar? wat ga ik daar beleven? ruikt het daar anders? smaakt het eten lekker? hoe voelt het om daar met vakantie te zijn? wat doe ik als ik terugkom? hoe gaat de reis er naartoe er uit zien? hoeveel ruimte krijgt mijn werk-ik van mijn vakantie-ik?

En als je dan het plaatje compleet hebt: wat ga je doen om te zorgen dat jij jouw vakantie kunt vieren op jouw manier, in balans met je werk-ik en je vakantie-ik? wat ga je doen om ‘lekker’ terug te komen? wat ga je doen?

Mijn werk-ik is het er nog niet helemaal mee eens, dat mijn vakantie-ik voorrang krijgt. Maar dat komt nog wel..mijn werk-ik bereid ik langzaam voor op een heel rustige periode.. mijn vakantie-ik staat al te trappelen voor een actieve periode!

Ga eens in gesprek met je vakantie-ik.