Ik in Team

Er is ‘ik’ in team, hoewel het hip is om te roepen dat dat niet zo is . Er is ‘ik’ in team, omdat succesvolle teams de bijdrage van elk teamlid aan het gezamenlijke doel waarderen. De leden van een succesvol team zijn in staat om effectief gedrag positief stimuleren. Ieders gedrag beïnvloed het gedrag van het team; en daarmee het resultaat.

'ik' breng kleur in het team
‘ik’ in team

Een succesvol of effectief team heeft als basis de individuele ‘ikken’, die weten wat hun talent en hun valkuil is. Individuen die weten hoe ze het beste uit zichzelf naar boven kunnen halen. Tegelijkertijd kennen de teamleden elkaar zo goed, dat ze elkaar kunnen helpen om zo effectief mogelijk gedrag te vertonen. Ze besteden tijd aan elkaar en aan de relatie met een scherp oog op het doel waar ze aan werken. Het effectieve team houdt het  ‘productie-apparaat’ gezond om effectief en efficiënt te werken aan het gewenste resultaat.

Werken in een zakelijke (IT) omgeving, waar Agile/Scrum en zelf-organisatie de nieuwe norm is, vraagt om veerkracht van de ikken. Veerkracht om vanuit de eigen plek om te gaan met wat op je pad komt; in een continu bewegende omgeving (organisatie en maatschappij).

Ik begeleid teams/organisaties in het gezond houden van het ‘productie-apparaat’ in relatie tot de te produceren resultaten. Door korte interventies haal ik de kennis in team/organisatie naar boven. De energie gaat stromen, ideeën voor groei ontstaan en resulteren in concrete vervolgstappen.

Hoe is het met de ‘ikken’ in jouw team? Wil je weten wat ik voor jullie kan betekenen?  Neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.