anders kijken naar wat je bezig houdt

Als team manager of service manager heb je te maken met vragen en verwachtingen vanuit de omgeving van je team. Klanten klagen over de dienstverlening. Er zijn veranderingen in de organisatie die invloed hebben op de positionering van het team. Vanuit het hoofdkantoor komt een opdracht om de teamleden te trainen in hun zachte vaardigheden.

Veel team leiders zoeken de oplossing buiten de deur. In standaard trainingen of in een nieuwe tool of manier van werken. Het voordeel hiervan is, dat je laat zien dat je actie neemt om het probleem op te lossen. Maar stiekem denk je er het jouwe van. Het voelt als een actie zonder toegevoegde waarde. Nutteloos.

Werken met het team

Hoe zou het zijn om een breed gedragen duurzame oplossing voor jouw thema te vinden door de ervaringen van het team, inclusief jezelf, in te zetten? Waarbij je waardeert wat er is, wat werkt in de organisatie en je de focus legt op wat je wilt bereiken.

Hoe zou het zijn, als je jouw vraagstuk eens anders bekijkt?

Ik help je om jouw vraagstuk anders te bekijken en om jou en je team met een eerste stap op weg te helpen.

Persoonlijk leiderschap

Of is jouw vraagstuk persoonlijk? Verandert jouw omgeving op een manier die jou onzeker maakt van jouw plek in die veranderende omgeving?

Ik help je om jouw vraagstuk anders te bekijken en om jou te ondersteunen in jouw eerste stappen om het anders te gaan doen.

Wil je meer weten?

Wil je ontdekken wat ik voor jou kan betekenen? Hoe ik jou help om toegevoegde waarde te creëren met een gefocuste workshop of veranderproces? Bel me op 06 1312 5748 of mail naar info@maart-consulting.nl om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek. Je kunt ook het contactformulier gebruiken om een bericht te sturen, ik neem dan op korte termijn contact met je op.